يعتبر القلقاس مفيد جدا للسعال والخشونة والقوة الجنسية
ويحتوى على نسبة بسيطة من البروتين ونسبة عالية من المواد السكرية
والاملاح المعدنية كالفسفور والكالسيوم
الطريقه
نجيب الكمية كلها في قطعة واحدة او اتنين علي الاقل يعني لو هانجيب 2 كيلو نجيبهم واحدة كبيرة او اتنين مش ننقي كذا واحدة و السر في دا ان القلقاس يستوي كلة مع بعض مش واحدة تستوي و التانية لسة
نقشر القلقاس و نقطعه طرنشات متوسطة الحجم ثم نقع الطرنشات صوابع و الصوابع نقطعها مكعبات و ذلك ليكون القلقاس كلة بحجم واحد تقريبا
بعدها نغسلها كويس بماء علشان لو حاجة جت فيها واحنا بنقشرها
ونشفها بفوطة من كويس جدا عشان مش تتزفلط مننا واحنا بنقطعها ثم نغسلة بالماء الساخن لازالة اللزوجة و الماء في بداية الغسيل هايكون متعكر وكأن فيه نشا
هنكرر عملية الغسل دى 3 او 4 مرات لحد ما الماء يروق ويبقى شكله صافي
بعدها على طول نعصر ليمون عليه ونقلبه فى الليمون و نسيبة 10 دقائق ثم غسلة
ثم يترك يتصفى وبعد كده يوضع فى الاكياس علي كسب كمية الطبخة
ثم يحفظ في الفريزر علطول
ويحتوى على نسبة بسيطة من البروتين ونسبة عالية من المواد السكرية
والاملاح المعدنية كالفسفور والكالسيوم
الطريقه
نجيب الكمية كلها في قطعة واحدة او اتنين علي الاقل يعني لو هانجيب 2 كيلو نجيبهم واحدة كبيرة او اتنين مش ننقي كذا واحدة و السر في دا ان القلقاس يستوي كلة مع بعض مش واحدة تستوي و التانية لسة
نقشر القلقاس و نقطعه طرنشات متوسطة الحجم ثم نقع الطرنشات صوابع و الصوابع نقطعها مكعبات و ذلك ليكون القلقاس كلة بحجم واحد تقريبا
بعدها نغسلها كويس بماء علشان لو حاجة جت فيها واحنا بنقشرها
ونشفها بفوطة من كويس جدا عشان مش تتزفلط مننا واحنا بنقطعها ثم نغسلة بالماء الساخن لازالة اللزوجة و الماء في بداية الغسيل هايكون متعكر وكأن فيه نشا
هنكرر عملية الغسل دى 3 او 4 مرات لحد ما الماء يروق ويبقى شكله صافي
بعدها على طول نعصر ليمون عليه ونقلبه فى الليمون و نسيبة 10 دقائق ثم غسلة
ثم يترك يتصفى وبعد كده يوضع فى الاكياس علي كسب كمية الطبخة
ثم يحفظ في الفريزر علطول